Belföld

Tállai András: a Fidesszel a nyugdíjasok jól járnak

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu
Az államtitkár szerint nem igaz, hogy a kormány keveset ad az időseknek,. hiszen idén négyszer is kapnak pluszpénzt.

A pénzügyi tárca államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának beszélt arról, milyen sokat köszönhetnek a nyugdíjasok a kormánynak. A Magyar Nemzet idézi Tállai Andrást, aki szerint a jó gazdasági teljesítmény, az infláció és a pandémia miatt kapnak a nyugdíjasok idén négyszer is pluszpénzt.

Ebből a 13. havi nyugdíj első részletét, az elszállt infláció miatti kiegészítő nyugdíjemelés első felét már megkapták, de szinte biztosra vehető a novemberi újabb korrekció és a nyugdíjprémium is.

Az államtitkár szerint mindez azt mutatja, az Orbán-kormány a nyugdíjasoknál is igyekszik ellensúlyozni a koronavírus-járvány okozta anyagi és más terheket.

Nem hagyjuk őket magukra, mint azt annak idején Gyurcsányék tették

– fogalmazott Tállai András, aki hosszan sorolta a balliberális kormány egykori és az ellenzék jelenlegi „bűneit”, illetve cáfolta, hogy kevés lenne, amit a kormány ad.

Mint mondta, rekordmértékben nőtt a magyar gazdaság, az ellenkampány sem tudja megakadályozni az ország sikereit, a gazdaság jó szerepléséből pedig a nyugdíjasok is „kellő mértékben részesülni fognak”.

Kapcsolódó
Hegyesiné Orsós Éva: A kormány egyetlen intézkedése sem próbálta felzárkóztatni a legalacsonyabb nyugdíjakat
10 év alatt 11 százalékról 37,8 százalékra nőtt a relatív szegénységi rés a 65 évnél idősebbek körében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik