Belföld

Vádat emeltek a horrornagypapa ellen

11 hónapos és 4 éves unokáit bántalmazta. Feleségét és lányát azzal fenyegette, hogy kivégzi őket.

Könnyű testi sértés és zaklatás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly decemberben egy Kalocsa környéki faluban ittasan bántalmazta unokáit, feleségét és lányát pedig  fenyegette. A vádirat szerint 2020. december 2-án, délután otthon volt feleségével, 11 hónapos fiú és 2 éves lány unokájával. A kisfiú nyűgös volt, sírása idegesítette, ezért trágár szavakkal kiabált vele és a kislánnyal.

Az ittas férfi a 11 hónapos kisfiút kikapta felesége kezéből, átvitte a gyerekszobába. A csecsemőt fejen ütötte, majd mérgében egy erős mozdulattal, 60-70 centi magasságból kiságyába hasra ejtette, a paplant a gyermek fejére húzta. A baba az esésnél beütötte fejét a kiságy keretébe. Mindezt a 2 éves unoka is látta, aki sírni kezdett. Közben hazaért a lánya a két nagyobb unokával, egy 7 éves fiúval és egy 4 éves lánnyal. A vádlott a lányával kiabált, 4 éves unokáját az ágyra  leszorította, ököllel arcán többször megütötte. A kislány megijedt, sírt, további bántalmazását édesanyja akadályozta meg.

A vádlott a többi családtagját szidalmazta, elzavarta őket a házból, ezért az éjszakát a szomszédban töltötték. A férfi másnap feleségét és lányát megfenyegette, azt mondta nekik, ha hazamennek, rájuk gyújtja a házat, kivégzi őket, elvágja a torkukat. A fenyegetés miatt lánya kérte a megbüntetését, de a felesége nem.

A két kiskorú sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott lánya gyermekeivel elköltözött a szülői házból, jelenleg egy anyaotthonban élnek.

A különös visszaeső vádlott bűnügyi felügyelet és távoltartás alatt áll, a járási ügyészség végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta ellene azzal, hogy korábbi feltételes szabadságát is meg kell szüntetni és a börtönbüntetésből se legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik