Belföld

Apja és bátyja is megerőszakolta a kislányt

Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a négy vádlottra.

A kiskorú kislányt hosszabb időn át kényszerítette szexre édesapja, bátyja, apja távoli rokona és annak szeretője. A Székesfehérvári Törvényszék – részfelmentések mellett – a szexuális erőszak miatt az I. rendű vádlottat és a IV. rendű vádlottat 10-10 évre, a II. rendű vádlottat 9 évre, a III. rendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet megváltoztatását, a négy vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Véglegesen eltiltaná őket minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állnak. Az ügyészség az egyik vádlott szülői felügyeleti jogának a megszüntetését is indítványozta.

A másodfokú ügyészség szerint a nem jogerős ítélet nem fejezi ki, hogy a vádlottak soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el. A szabadságvesztés tartama egyik vádlottnál sem elég a büntetési célok eléréséhez. A súlyosító körülmények nem kaptak megfelelő értékelést a szabadságvesztés büntetések mértékének meghatározásakor.

Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását tartja indokoltnak az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik