Belföld

Vaddisznóval rémisztgették, válogatott módszerekkel gyötörték és büntették az elsős kisfiút, mert nehezen tanult

Egészen döbbenetes módon bánt a nehezen tanuló gyermekével egy többgyermekes 38 éves nő és a 29 éves párja. Megverték és válogatott módszerekkel fenyegették, és büntették a nyolcéves kisfiút, ha elakadt a digitális oktatásban. Az Ajkai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése, és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat az anya ellen, a párjának védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és becsületsértés miatt kell majd bíróság elé állnia.

A Veszprém Megyei Főügyészség vádirata szerint az asszony tavaly februárban mutatta be a vele szerelmi kapcsolatban lévő férfit az akkor 17, 14 és 8 éves gyermekeinek, aki ezután rendszeres látogatója lett a családnak, s a gyermekekkel is napi kapcsolatba került. A pár a márciusban kezdődött digitális oktatás miatt rendszeresen számon kérte a házi feladatot a tanulási nehézségekkel küzdő első osztályos gyereken, akit rendszeresen szidalmaztak és fenyegettek a lecke hiányosságai miatt.

Megvonták tőle a szabadidős tevékenységeket, nem kapott édességet, és elvették tőle még a kedvenc játékait is. De olyan is előfordult, hogy a nő barátja arcon, tarkón ütötte a kicsit, meghúzta a fülét és fakanállal körmöst adott neki. A asszony nem akadályozta meg ebben, sőt volt, hogy ő maga is pofon ütötte a gyermekét.

Az ügyészség beszámolója szerint a testvérüket ért bántalmazásnak a két másik gyermek is többnyire a tanúja volt. Kérlelték az anyjukat és a párját, hogy ne bántsák az öccsüket, akinek többször is segítették elkészíteni a háziját, hogy megvédjék valahogy.

Az anya és párjának durvasága egy hónap leforgása alatt odáig fajult, hogy a gyermekkel tavaly április 17-én este tíz óra után, a délutános műszakból hazaérve mutattatták meg a leckét, majd miután hibákat találtak benne szidni és ütni kezdték. Az idősebb testvérek hiába kérték, hogy hagyják abba a bántalmazást, azok elhatározták, hogy csak azért is megleckéztetik a kisfiút.

Felszólították, hogy öltözzön fel, mert kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz. Miután elhagyták a lakást, a testvérek telefonon a nagynénjüktől kértek segítséget, aki a családjával együtt elindult hozzájuk. Eközben a nő és a férfi a gyermeket a noszlopi erdőbe vitte, kiszállította a gépkocsiból, majd elhitetették vele,  hogy éjjel 11 óra körül otthagyják, és elhajtottak a helyszínről.

Pár perc múlva visszamentek érte, amikor a férfi újból megütötte és meg is rúgta a gyermeket, az anya pedig mindezt végignézte. Hazaérve Ajkára, a rokonok már vártak rájuk, s mindhárom kiskorút magukkal vitték, hogy átadják őket az édesapjuknak. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőkre azzal, hogy a nőt tiltsák el minden olyan foglalkozástól, melynek keretében kiskorú nevelésével, felügyeletével, gyógykezelésével foglalkozhatna, vagy ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik