Belföld

Megverte a kisfiát, majd a segítségére siető nővérét és a párját is egy férfi, mert eltalálták játék közben

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a férfit, aki egészen brutálisan bánt a párjával és a gyerekeivel. A bíróság tájékoztatása szerint a férfi a gyerekkel játszott, amikor a kisfiú eltalálta az apját a játékfegyver szivacslövedékével.

A férfi ettől dühös lett és többször is megütötte a kisfiút. Ekkor nővére megpróbálta kezével védeni az öccsét, de az agresszív apa őt is megütötte. Közben a kisfiú megpróbált elszaladni, azonban a terhelt elkapta és ismét bántalmazta.

A bíróság tájékoztatása szerint a gyerekek édesanyja a kisfiú segítségére sietett, amikor észrevette, hogy mi történik, de ekkor az apja felemelte a nyakánál fogva fiút és megütötte. Bár az anyának sikerült kiszabadítani a kicsit férfi kezéből, az apa tovább bántalmazta, s közben pedig a nőt is megütötte.

A történteket látva a kislány bement a szobájába és bezárkózott, de az apja felszólította, hogy nyissa ki az ajtót. Amikor ezt a kislány megtette, a férfi trágár szavakat kiabált, majd abbahagyta a cselekményt.

Mivel a gyanúsított a terhére rótt cselekményt a hozzátartozói sérelmére követte el, ezért fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye, illetve hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. Továbbá a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel a terhelt szabadlábon hagyása esetén szökéssel vagy elrejtőzéssel kivonhatja magát a büntetőéljárás alól, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a családfő letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik