Belföld

Kétéves gyermekével tartottak fogva egy bántalmazott nőt a XXI. kerületi bódéban

Marjai János / 24.hu / Illusztráció
Marjai János / 24.hu / Illusztráció

Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy férfival, mert erőszakkal és fenyegetéssel tartott maga mellett egy nőt a gyermekével egy erdei bódéban.

A 30 éves férfi tavaly februárban ismerkedett meg egy nővel, akivel megkísérelt párkapcsolatba kerülni. Amikor ez nem sikerült, a férfi bántalmazta a nőt és megfenyegette, hogy bántani fogja a kétéves gyermekét is.

A főügyészség úgy fogalmazott, hogy a kényszer hatására a nő tavaly márciusban egy XXI. kerület erdős részén lévő fából készült bódéban összeköltözött a vádlottal. A lakhatási körülmények természetesen nem feleltek meg a kiskorú gyermek szükségleteinek, ezzel azonban a terhelt nem törődött.

A férfi a  kiskorút és az édesanyját fogva tartotta, többször is megakadályozta a nő szökési kísérletét és bántalmazta a gyereket. Az édesanya tavaly májusában végül el tudott menekülni, és segítséget kért e kerületi rendőrségen. A nyomozók a férfit még aznap őrizetbe vették.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönt kért a férfire kétrendbeli személye szabadság megsértésének minősített esete, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt. Emellett azt kérték, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól gyerekkel kapcsolatos foglalkozástól és tevékenységtől, ahol gyermekekkel hatalmi viszonyba kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik