Belföld

Nyolc lovagló gyereknek s egy nőnek hajtott neki autójával a gazda; immár az ügyészséggel kénytelen küzdeni

Ilja Naymushin / Sputnik / AFP
Ilja Naymushin / Sputnik / AFP
Repce, Csipke, Sárkány.

A police.hu tette közzé, hogy a napokban a rendőrségről az ügyészségre került a váci lógázoló esete.

Tavaly szeptember tizenkilencedikén este történt, hogy egy negyvenéves lovasoktató nő lovagoltatott nyolc, a felügyeletére bízott kiskorút Rádon. Amikor is egy fekete gépkocsi útjukat állta.

Kikerülni csak a repceföldön keresztül tudták, amit a huszonkilenc éves sofőr erősen sérelmezett, s durva stílben kiabált a csoportvezetővel, jelezve, hogy a repcés az ő birtoka.

Eztán a férfi a lovas után hajtott, és nekiment négy négylábúnak, melyek közül a Csipke és a Sárkány névre hallgató jószág „olyan sérüléseket szenvedett, amelyek orvosi ellátás hiányában maradandó egészségkárosodást is okozhattak volna”.

A jószágokban esett kár negyedmillió forint.

A gázo, miután a váci nyomozók a repcés forró nyomon haladva reábukkantak, „kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt tagadta, és a gyanúsítás ellen panasszal élt”.

Először nem tett vallomást, majd részletesen taglalta saját verzióját, melyben továbbra is tagadta a lovasok megkergetését, valamint azt, hogy szándékosan a lovaknak hajtott.

A rendőrség a négyrendbeli aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének, állatkínzás vétségének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, továbbadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik