Belföld

Hat vádlottja van kőbányai kocsmai tömegverekedésnek

Getty Images
Getty Images

Hat ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a három évvel ezelőtti kőbányai kocsmai tömegverekedés miatt. A vád szerint egy 72 éves férfi nem tudta feldolgozni, hogy kitiltották a törzshelyéről, ezért erőszakkal vett elégtételt, amelybe húsvágó bárddal és sodrófával felszerelkező társai is bekapcsolódtak.

A 72 éves férfi visszament a régi törzshelyére, a ózonban a pultosnő nem akarta kiszolgálni a kötekedései miatt kitiltott embert, és megkérte, hogy távozzon. A vendég azonban nem volt hajlandó erre és rátámadt, majd megütötte A sörözőben lévő üzletvezető nő megpróbálta kitessékelni a támadót, aki azonban továbbra is erőszakosan viselkedett. A főnökasszony csak egy bárszéket maga elé tartva tudta magát megvédeni.

Az egykori törzsvendég ezt követően elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatért. Ekkor jelen volt a szórakozóhelyen a pultos barátja és a társaságában három további férfi is és elállták a 72 éves férfi útját. Ezután kölcsönös szóváltás és verekedés tört ki közöttük, ami a presszó közelében is folytatódott.

Az indulatok végül lecsillapodtak, azonban a 72 éves férfi kis idő múlva ismét mérges lett és telefonon a helyszínre hívta a 68 éves testvérét, aki egy ismeretlenül maradt személlyel meg is érkezett a kocsmához. A 68 éves férfi egy sodrófával, az ismeretlenül maradt társa pedig egy húsvágó bárddal támadt a korábbi dulakodás ellenérdekű résztvevőire és más vendégekre. A küzdelemben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek, végül a támadók eltávoztak, az üzletvezető pedig értesítette a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a terheltek ellen. A sodrófát használó férfi ezt felfegyverkezve követte el, de az első erőszakos magatartása miatt további egy garázdaság miatt is felelnie kell. Az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt folytatódik az eljárás. A főügyészség felfüggesztettet kért a 72 éves férfire, míg a társaival szemben pénzbüntetés és közérdekű munka kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik