Belföld

Elkábítottak, majd kifosztottak egy idős férfit Rétságnál

police.hu
police.hu

Gyógyszerrel kábítottak el egy idős férfit, majd elvették a pénztárcáját. A rétsági nyomozók beazonosították és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított 20 éves rétsági nőt, valamint a társait, egy 37 éves nőt, egy 21 éves férfit, valamint egy 17 éves fiút.

A rendőrség beszámolója szerint a 20 éves nő három társával történő előzetes megbeszélést követően július 28-án a délelőtt felkereste az idős férfit az otthonában és kávét adott neki, amelybe nyugtató hatású gyógyszert kevertek. A nyugdíjas megitta, majd bódult állapotát kihasználva a nő ellopta a pénztárcáját, a benne lévő készpénzt és bankkártyát, valamint a nevére kiállított okiratokat.

Ezt követően a nő három társával a magukhoz vett készpénzt elköltötték, valamint a bankkártyát Vácon és Rétságon több kereskedelmi egységben felhasználva, közel 50 ezer forint értékben vásárolgatott.

A rendőrök a 20 éves nőt és társait kifosztással, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A hatóság tagjai a 37 éves nőt, a 21 éves férfit és a fiatalkorút őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik