Belföld

Külföldről behozott autókat ígért egy volt autókereskedő, 22 milliót kaszált

A Siófoki Járási Ügyészség 27 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki külföldről több mint 22 millió forintot csalt ki áldozataitól behozott autók ígéretével.

A 46 éves férfi korábban gépjárművek importálásával és értékesítésével foglalkozott, mely tevékenységével három évvel ezelőtt felhagyott, a munkáját népszerűsítő internetes oldalt azonban továbbra is működtette.

Az ezt követően az internetes hirdetésekre, valamint korábbi ügyfelei ajánlására tekintettel hozzá forduló személyeknek azt kamuzta, hogy a részükre ezután is tud külföldről behozott gépjárművet kedvező áron értékesíteni, és 250 ezer és 3 millió forint közötti összegeket vett át tőlük előlegként.

A férfi annak tudatában, hogy a gépjárművek behozatalával kapcsolatban intézkedni nem fog, közel két éven keresztül 27 embert vert át, és több mint 22 milliós kárt okozott nekik összesen. A pénzt saját kiadásaira, életszínvonalának fenntartására, illetve tartozásai kiegyenlítésére fordította. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a volt autókereskedőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik