Belföld

Katonai konténerben termesztette a drogot egy család

police.hu
police.hu

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő csoport, köztük egy család ellen, amely maga is termesztett kannabiszt. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 54 éves férfi 2019-2020-ban marihuánával kereskedett Budapesten és Pest megyében.

A férfi a kábítószer egy részét egy 32 éves ismerősétől szerezte be, aki kokaint is kínált. Másik beszerzési forrása egy család három tagja volt, akik több helyen maguk termesztették a kannabiszt, egyebek mellett egy katonai jellegű konténerben..

police.hu

Egy idő után az 54 éves férfi és unokatestvére is termesztettek kendert, ez volt az ellátás harmadik pillére. Az ültetvényekhez világító, szellőző és tápanyagellátó rendszert építettek ki. A vádlottak a termesztéshez szükséges áramot – két helyszínen is – a fő elektromos vezeték megbontásával, áramlopással biztosították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói és a készenléti bevetési rendőrök 2020 júniusában felszámolták az elkövetői kört, s hármukat őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség hat férfi és egy nő ellen emelt vádat kábítószer-kereskedelem alap-, és egyes vádlottaknál – a jelentős mennyiségre figyelemmel – minősített esete miatt. A főügyészség hármukat üzletszerű lopással is vádolja. Az ügyészség a fegyház- és börtönbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást kért a vádlottakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik