Belföld

Vascsővel, késsel támadt a nevelőire egy 15 éves fiú

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 15 éves fiúval szemben, aki rátámadt az őt megnyugtatni igyekvő nevelőire, de megütötte nevelt-társát, valamint dühében az otthon bejárati ajtaját is összetörte.

A vád szerint az agresszív hajlamú, viselkedészavarral küzdő fiú egy somogy megyei lakásotthonban nevelkedett, ahonnan engedély nélkül akart távozni tavaly márciusban. Ezért az egyik gyermekfelügyelő utána ment, azonban a fiú az otthon udvarának kapujában nagy erővel arcon ütötte.

A terhelt más alkalmakkor is bántalmazta nevelőit, volt olyan, akit többször is lábon rúgott, majd rácsapta a beltéri ajtót a kezére, mert nem engedte neki kitépni a villanykapcsolót a falból, de előfordult olyan is, hogy az egyik férfi nevelő hastájéka felé szúrt egy törött üvegdarabbal, amikor azt akarta megakadályozni, hogy a fiatal megvagdossa az üveggel alkarját.

A kamasz idén márciusban engedély nélkül hagyta el az új gondozási helyét. Egy gondozó megpróbálta visszahívni, de a fiú megütötte egy vascsővel és betörte a bejárati ajtót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik