Belföld

„Megöllek te piszkos kutya! Anya is miattad ment el”

police.hu
police.hu

Rossz hírt kapott az a tíz év börtönre ítélt M. László, aki tavaly februárban kést döfött az édesapja fejébe Nyíregyházán. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ugyanis elutasította a védelmi fellebbezéseket, és arra tett indítványt, hogy hagyják helyben neki és a bűntársának a büntetését is.

A két férfi tavaly februártól közös háztartásban élt M. László édesapjával. Családi problémáik miatt azonban rendszeresek voltak a balhék az apa és a fia között. A három férfi tavaly május 22-én együtt italozott az egyik kocsmában, hazaérve azonban ismét összeszólalkoztak a fiú anyjának az elköltözése miatt.

A fiatalember az ágyon fekvő apjára támadt, miközben azt kiabálta, hogy: -„Megöllek, anya is miattad ment el!” Ezt követően olyan erősen  erősen ütlegelte ököllel, hogy a férfi a padlóra zuhant. Ekkor az  idősebb elkövető, B. Zsolt is bekapcsolódott a bántalmazásba, majd ruhaneműkkel összekötözték a férfi kezeit és lábait.

Ezután M. László immár késsel támadott a védekezésre képtelen, teljes mértékben kiszolgáltatott apjára. Egy hosszú pengéjű késsel olyan erővel szúrt a halántékába, hogy eltörött a koponyába hatoló penge. A gátlástalan támadók ezt követően megpróbálták megfojtani a vérző áldozatukat, de a törekvésük eredménytelen maradt.

Távozáskor a fia mellkason rúgta az apját, miközben azt mondta, hogy „Megöllek te piszkos kutya! Dögölj meg!” A vádlottak ezt követően rázárták a férfire a szoba ajtaját, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd magukhoz vették a családfő iratait, pénztárcáját és bankkártyáját, mert az volt a tervük, hogy Ausztriába szöknek.

Útközben megpróbáltak pénzt felvenni egy bankautomatánál, de a szükséges kód ismeretének hiányában nem jártak sikerrel. Az irattárcát egy bokorba dobták. A nyomozó hatóság már másnap a Keletinél fogta el őket.

A súlyosan sérült apa időközben kiszabadította magát, kimenekült a házból és segítséget kért. Koponyasérülése életveszélyes állapotot idézett elő, amely szakszerű orvosi ellátás hiányában a halálát okozta volna. Ágyéki csigolya-, valamint arctájéki töréses sérüléseinek tényleges gyógytartama ugyancsak hónapokra tehető.

A bíróság tíz év börtönre ítélte a bűnösségét beismerő két elkövetőt. A vádhatóság tudomásul vette az ítéletet azonban a két vádlott és a védelem fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint azonban nem alaposak a börtönbüntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések. Az enyhítés ellen hat az élet elleni bűntett nagy tárgyi súlya, valamint a törvényszék által megállapított súlyosító körülmények nyomatéka. A kirívóan durva erőszak, továbbá az a tény, hogy az egyik férfi az édesapja, míg a másik a vele bizalmi viszonyban álló, neki szállást adó személy életére tört. A fellebbviteli főügyészség ezért az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik