Belföld

Tíz évet is kaphat a sárosdi rabszolgatartó

police.hu
police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem, valamint kényszermunka miatt indítványozta annak a sárosdi férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki fogva tartott és kényszerített három kiszolgáltatott embert.

A 44 éves férfi a gyanú szerint  2018 augusztusában Szekszárdon egy nőnek, tavaly ősszel pedig két dunaújvárosi és egy veszprémi férfinek ígért lakhatást és napi ellátást sárosdi ingatlanán, továbbá anyagi ellentételezést az elvégzett munka fejében, de elvette a személyes okmányaikat.

A férfi a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeket egy bedeszkázott ablakú, fűtetlen, áram és mellékhelyiség nélküli, kívülről lakattal zárható lakókocsiban, illetve az ingatlan ablak nélküli melléképületében szállásolta el.

police.hu

A sértetteknek ház körüli munkákat és állatfelügyeletet kellett végezniük, de a munkájukért nem kaptak pénzt, s a férfi az élelmezésüket sem biztosította folyamatosan, egyiküknek pedig felvette a 145 ezres nyugdíját is. Amikor a sértettek kifogásolták ellátásukat, a férfi megverte őket.

A gyanúsítottak csak részben külső segítséggel, részben rendőri akció során tudták elhagyni a terhelt ingatlanát. A férfi akár tíz év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén.

Mivel alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a tanúk jogellenes befolyásolásától és a bűnismétléstől, ezért a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik