Belföld

Utcákon keresztül kergették a polgárőröket Bátyán

police.hu
police.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indítottak nyomozást a kalocsai nyomozók két román férfival szemben.

A 35 és 26 éves román férfi egy bátyai vendéglő előtt garázdálkodott pár nappal ezelőtt. Hangosak és agresszívek voltak, ezért az egyik környéken lakó értesítette a helyi polgárőröket, akik haladéktalanul meg is jelentek a szórakozóhelynél.

Kulturált viselkedésre szólították fel a még ott lévő férfiakat, mire a zajongók rájuk támadtak. Fenyegették, szidalmazták a polgárőröket, és ebben egy harmadik társuk, egy ismeretlen nő is segítségükre volt. A trió tagjai lökdösték, bántalmazták a polgárőröket, akik testi épségük megvédése érdekében elmenekültek.

police.hu

A két férfi és a nő ekkor törött sörösüveg darabokat kapott fel, és azzal a kezükben utcákon keresztül üldözték áldozataikat egészen addig, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A gyanúsítottak rátámadtak a járőrökre is, ellenszegültek az intézkedésnek, lökdösődtek. Az egyenruhások a román férfiakat végül elfogták, míg női társukat – aki elmenekült a helyszínről – keresik.

A rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják a 35 és 26 éves elkövetőket. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A Kalocsai Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tesz a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen a járőröket ért támadás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik