Belföld

Kövér Lászlónak a kitelepítettek emlékművénél is a háttérhatalmak jutottak eszébe

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes

– idézte az MTI Kövér Lászlót, aki hétfőn a felvidéki Somorján a kitelepített magyarok emlékművének átadásán tartott beszédet.

Az Országgyűlés elnöke kijelentette, Közép-Európa nemzetei a nagyhatalmak jóindulatára hagyatkozva, egymásra tekintet nélkül, különösen pedig egymást riválisnak tekintve nem tudják érvényesíteni nemzeti érdekeiket.

Nem hisszük, hogy a nagyhatalmakat is puszta eszközökké lefokozni szándékozó globális háttérhatalmak nyomásának ellent állva nemzetként meg tudnak maradni, meg tudják őrizni szabadságukat, kultúrájukat és szuverén államaikat

– fejtegette a politikus.

Kövér László nem először tér ki protokollbeszédeiben is a közelebbről meg nem határozott háttérhatalmakra, illetve azok ártalmas tevékenységére.

Júniusban Ráckevén, a KeveFeszt 21 Országos Nemzetiségi Kulturális Fesztivál és Gasztronómiai Napok megnyitóján például a kulturális és életmódbeli fenyegetésről beszélt, amit szintén a háttérhatalmak kényszerítenek a magyarokra. Kövér akkori eszmefuttatása szerint manapság a hatalmi érdekérvényesítés első számú terepévé a kultúra lépett elő, és egyes országok vagy országok feletti háttérhatalmak saját akaratukat, életmódjukat akarják másokra ráerőltetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik