Belföld

Orbán Viktor lecserélte a jobbkezét

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor javaslatára Áder János felmentette tisztségéből Biró Marcellt, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárát 2021. július 31-ei hatállyal – derül ki a Magyar Közlönyből. A helyére szintén a miniszterelnök javaslatára Bordás Gábort nevezte ki az államfő augusztus 1-jei hatállyal.

Áder János átadja a kinevezési okmányt Bordás Gábornak a Sándor-palota Tükörtermében 2021. július 30-án. Hátul a jobboldalon Biro Marcell. Fotó: MTI/KEH Sajtóigazgatóság

Bordás már a 2010-es kormányváltás után bekerült a kormányzatba, először a Közigazgatási Minisztériumban, később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd a kormányirodához került. Itt kormányzati igazgatásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Korábban egyébként az ELTE ÁJK hök-elnöki pozícióját is betöltötte.

A 24.hu 2018-ban írta meg, hogy Orbán Viktor ezentúl maga felügyeli a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását, ezzel tulajdonképpen létrejön egy harmadik kancellária. A kizárólag a kormányfőnek alárendelt kormányirodát Biró Marcell vezette államtitkárként, őt váltja most Bordás Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik