Belföld

Nyolc éven át erőszakoskodott unokahúgávál

15 év fegyházra ítélték, de felmentésért fellebbezett.

Az Egri Törvényszék a 46 éves vádlottat 12. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és más szexuális bűncselekmény miatt ítélte 15 év fegyházra. Eltiltották minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, ahol 18. életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását vagy gyógykezelését végezné, vele hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A vádlott előbb egy Heves megyei községben, később Budapesten létesített erőszakkal nemi kapcsolatot gyermekkorú unokahúgával. A 8 éves kislány jelenlétében előbb pornográf tartalmú filmeket nézett, később erőszakkal fenyegetéssel szexuális cselekményekre kényszerítette. A gyermek ellenállását testi erőszakkal és azzal törte meg, hogy megfenyegette, ha fajtalan vágyának nem tesz eleget, az édesapja börtönbe kerülhet, és szeretteit is hasonló módon zaklatja.

Súlyosan szeméremsértő magatartásával traumatizálta a sértett személyiségfejlődését. A megfélemlített lány csak 16 évesen beszélt a történtekről édesanyjának.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint a törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyuknak megfelelően értékelte a pszichoszexuális fejlődési zavarral küzdő vádlott bűntetteit. A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik