Orbán Viktor / Facebook
Belföld

Kijavították a tanárok Orbán népszavazási kérdéseit

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Nedolgozzingyen oldalán jelezte, átlát a szitán, a kormány újra a legelesettebbeket támadja, lejáratja a népszavazást is, hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet.

A PDSZ értelmetlennek tartja, ezért kijavította Orbán Viktor kérdéseit, mondván, ha már népszavazás, ezeket kérdezze meg a miniszterelnök.

Íme, a javított kiadás!

 • Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást?
 • Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók?
 • Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni?
 • Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?
Kapcsolódó
Olyan tanárokat faragnának, akik nem tudnak többet a NAT anyagánál
A felesleges tartalmakat törölni kell a pedagógusok egyetemi felkészítéséből.
 • Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?
 • Egyetért-e ön azzal a kormányzati alapvetéssel, hogy 24 Ft/év/gyerek kormányzati támogatás elegendő az iskolai erőszak visszaszorítására?

A PDSZ a hiszékenységre is rákérdez  

 • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskola képtelen megtalálni azokat a szakembereket, akik a szexuális fejlődésen kívül a kábítószer-fogyasztás káros hatásaival, az iskolai erőszakkal, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos témákban segítséget tudnak adni a gyerekeknek?
 • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolában kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartanak?
 • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?
 • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek?

A válaszokhoz talán segítség lehet, hogy még a kormány fiatalokért felelős helyettes államtitkára sem tud olyan oktatási intézményről, ahol népszerűsítenék a homoszexualitást, de ettől még lehet ilyen. Rácz Zsófia az RTL Híradónak (faültetés közben) azt mondta, a homoszexuális fiatalok, ha otthon nem kapnak segítséget, bátran fordulhatnak az iskola pszichológusához, pedagógusaihoz, nekik az a dolguk, hogy a diákok mentális egészségével foglalkozzanak.

Kapcsolódó
Durván nekiment a PDSZ a homofób pedofiltörvénynek
A szakszervezet szerint súlyos következményei lesznek a nevelés-oktatásra nézve is.

Ha már népszavazás, legyen egy Pegasus-kérdés is  

 • Véleménye szerint, szükséges-e további korlátozás a médiatartalmakban a már meglévő korhatáros besoroláson kívül?
 • Találkozott már valaha olyan iskolában vagy médiumokban megjelenő kampánnyal, amely a nem megváltoztatásának megjelenítését, népszerűsítését célozta?
 • Ön szerint van értelme a miniszterelnök által kezdeményezett népszavazásnak?
 • Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányon lévő személyek, pártok, ellenőrzés nélkül hallgathassanak le, figyelhessenek meg akárkit, amikor csak kedvük úgy tartja?

Csütörtökön egyébként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter lapunk kérdésére a Kormányinfón azt mondta, nem tudja, hány magyar kiskorú esett át nemváltoztató műtéten.

Kapcsolódó
Nem tudja a kormány, hogy hány nemváltoztató műtét volt eddig itthon
Öt népszavazási kérdésből három nemváltoztatásról szólt, ezért a 24.hu arról is kérdezte a minisztert, hogy hányan vettek részt itthon ilyen

Magyarországon egyébként kiskorúaknak nem engedélyezettek ilyen nemváltó műtétek.

Kapcsolódó
Transznemű gyerekek a Pegazus szárnyán
Aljasok, hazugok, manipulatívak és értelmetlenek az Orbán Viktor által bejelentett népszavazás kérdései.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.