Belföld

Stummer János levélben kéri a fideszes képviselőket, hogy ne akadályozzák Pintér munkáját

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI
A Fidesz a hét elején már jelezte, hogy a képviselői nem fognak megjelenni a Nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Még a szerdai nap folyamán összehívja a Nemzetbiztonsági bizottság ülését Stummer János, aki a Facebookon adott hírt arról, hogy Molnár Zsolttal és Ungár Péterrel együtt levelet küldtek Halász Jánosnak, a testület fideszes alelnökének. Ebben arra kérik őt és a képviselőtársait, hogy jelenjenek meg az ülésen és ne akadályozzák a belügyminiszter munkáját.

A jobbikos képviselő ezzel arra utalt, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerdán a Telexnek azt mondta, elmegy az ülésre, ha azt zárt formában bonyolítják le. Ahhoz azonban, hogy ezt meg lehessen tenni, az kell, hogy az ülés határozatképes legyen, ami csak abban az esetben tud megvalósulni, ha a fideszes és KDNP-s képviselők is jelen lesznek. Az ülés összehívásának apropója a Pegasus-botrány néven elhíresült lehallgatási ügy, aminek keretében az izraeli NSO nevű cég Pegasus nevű szoftverével politikusokat, üzletembereket, újságírókat, jogvédőket, ügyvédeket figyeltek meg az elmúlt években.

A Fidesz nevében hétfőn Halász közleményt adott ki, melyben kifejtette, a kormánypárti képviselők nem fognak elmenni az ülésre, mert a titkosszolgálati információszerzésekről rendszeresen értesülnek a pártok a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik