Belföld

Megfigyelési botrány: Stummer János feljelentést tesz

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

A Magyar Hangnak nyilatkozott Stummer János, a a nemzetbiztonsági bizottság elnöke. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a jobbikos politikus, Molnár Zsolt és Ungár Péter közös nyilatkozatban kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását, miután kiderült: izraeli kémprogrammal figyeltek meg több magyar újságírót és üzletembert.

A jobbikos politikus levélben kérte a bizottság összehívásának megvitatását Halász János fideszes politikustól. Ha a kormánypárti képviselők viszont elzárkóznának ettől, azt beismerő vallomásnak tekintik. Ha a kormánypártiak nem reagálnak, legkésőbb jövő hétfőre akkor is összehívják a bizottságot, de a legjobbnak Stummer János azt tartaná, ha a hírszerzést, az elhárítás embereit is meg tudnák hallgatni.

Stummer a lapnak elmondta: egyelőre informálisan sem érkezett kormányzati reakció kezdeményezésükre, szerinte a hatalom emberei hallgatásba burkolóznak.

Most azt látom, hogy próbálják inflálni vagy fake news-nak beállítani a történetet, miközben én ezt az eddigiek alapján a magyar Watergate-botránynak neveztem el

– mondta Stummer János. A jobbikos politikus szerint most kell okosnak lennie az ellenzéknek, ez elsősorban az ő feladatuk, hogy az ügyet ne hagyják elsikkadni. A politikus a történtek miatt még a mai napon feljelentést tesz tiltott adatszerzés, illetve információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik