Belföld

Berki Krisztián: Bruce Willis karakterét sem akarják összemosni a valós személyiségével

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Tekintettel arra, hogy az ügyészség fellebbezést jelentett be a tárgyaláson, a másodfokú eljárás elkerülhetetlen. A pénteki napon a védőm benyújtotta a fellebbezést a felmentésem iránt.

Többek közt erről beszélt az Indexnek Berki Krisztián, aki először szólalt meg a büntetőfékezéses ügye keddi tárgyalása óta.

Kapcsolódó
Felfüggesztett börtönt kapott Berki Krisztián a büntetőfékezésért
Felfüggesztett börtönre és 625 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság első fokon Berki Krisztiánt a büntetőfékezéses balhéja miatt. Az FTC korábbi vezérigazgatóját két évre eltiltották a közúti járművezetéstől is.

A volt labdarúgó arra a kérdésre, hogyan élte meg az ítéletet, Curtis egyik dalából idézett, miszerint

amíg nem látod, hogy győztél, addig a legnagyobb vesztes vagy.

Ennek fényében szerinte egy még nem jogerős ítéletről hiba lenne véleményt formálnia.

A felesége elmondása szerint anyaoroszlánként védelmezi őket.

Mivel ő ott ült mellettem a baleset időpontjában, és ismeri a személyiségemet, azaz ismeri a showmant, akit a tévében és az interneten látnak a nézők, valamint a gondoskodó, felelősségteljes apát és férjet is, akit a külvilág nem feltétlenül lát meg bennem, tudja, hogy szándékosan semmi rosszat nem követnék el embertársaimmal szemben. A feleségem bízik az igazságszolgáltatásban, másodfokon ugyanis három bíró dönt majd az életemről

– magyarázta.

Párja bízik abban, hogy másodfokon felmentik és végre megértik az emberek, hogy az ő férje a média fenegyereke, nem az utca fenegyereke.

Bruce Willist sem ítélik el azért, mert a Die Hardban megöl ötven embert, és nem akarják összemosni a karakterét a valós személyiségével

– fogalmazott.

Mi történt?

2018. március 7-én Berki Krisztián előtt haladt a 34-es busz, ami nem állt meg a III. kerületi Pünkösdfürdő utcai megállóhoz érve, hanem csak lassított, mert nem volt le- és felszálló utas.

A médiaceleb a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, de mivel nem járt sikerrel, ezért vissza kellett sorolnia. Ekkor a buszsofőr és a volt sportoló egymásra dudált. Ezt követően Berki a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, aztán az út közepén megállt a jármű előtt.

A buszsofőr a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A buszban 2 és fél millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Az ügyészség két és fél év börtönt kért Berkire – beismerés esetén – közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt.

Berki az egész büntetőeljárás során tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem büntetőfékezett, hanem csak lassított. Elmondása szerint egy házat mentek megnézni a feleségével egy közeli lakóparkhoz, és épp előzött, amikor szólt neki a párja, hogy megérkeztek. Állítása szerint, amikor visszasorolt, akkor látta, hogy zárva van a kapu. Ezt követően be akart kanyarodni a szervizútra, de ott egy nagy pocsolyát látott és elbizonytalanodott.

A celeb azt elismerte, hogy gyorsabban ment a megengedettnél, de azt tagadta, hogy intenzíven fékezett volna. Szerinte nem szimpatizált vele a sofőr és agresszíven vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik