Belföld

Tíz évet kapott az apját fejbe szúró és fojtogató nyíregyházi férfi és a bűntársa is

police.hu
police.hu

Tíz év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt az M. Lászlót, aki életveszélyesen megkéselte az édesapját tavaly februárban Nyíregyházán. Az 52 éves bűntársa, B. Zsolt ugyancsak tíz évet kapott,

A bíróság emberölés kísérletében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, kifosztásban, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletében és okirattal visszaélésben is bűnösnek mondta ki a két férfit.

A két férfi tavaly februártól közös háztartásban éltek a 24 éves M. László édesapjával egy nyíregyházi lakásban. Családi problémáik miatt az apa és a fia között rendszeresek voltak a veszekedések. A három férfi tavaly május 22-én együtt italozott az egyik kocsmában, hazaérve azonban ismét összevesztek.

police.hu

Az idősebb férfit a fia előbb életveszélyesen megfenyegette és ököllel többször megütötte. A földre esett apát a két férfi leültette az ágyra, a lábait lefogták, majd pulóverrel összekötözték. A védekezni próbáló idős férfit fia ismét megütötte, majd a társával különböző ruhadarabok segítségével megpróbálták megfojtani. A fiatalabb férfi kést ragadott, amivel olyan erővel szúrta fejbe édesapját, hogy a kés pengéje beletört.

A megkötözött emberre ezután rázárták a szoba ajtaját, elvették mobiltelefonját, irattárcáját, kulcscsomóját és bankkártyáját. A férfiak Ausztriába akartak szökni, ehhez Nyíregyházán egy bankautomatából próbáltak készpénzt felvenni a sérült bankszámlájáról. A rendőrök végül a Keleti pályaudvaron fogták el őket.

Az idős férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az előkészítő ülésen mindkét elkövető beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság pedig tíz évre ítélte mind a kettejüket.  Az ítélet ellen a vádlottak és egyikük védője fellebbezett, a másodrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik