Belföld koronavírus

64 új fertőzöttet találtak, 2 beteg meghalt

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

A beoltottak száma 5 559 178 fő, közülük 5 268 814 fő már a második oltását is megkapta – írja a kormányzati oldal. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt csupán nem egészen hétezren kapták meg az első oltásukat. A második oltást kapók száma is lassabb ütemre kapcsolt, 18 ezren kapták meg tegnap a második oltásukat.

Az elmúlt 24 órában 64 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 725 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 36 078 főre csökkent.

Jelenleg 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez ugyan hárommal több a tegnapinál, de napok óta 80-90 között stagnál ez a szám.

Közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen, eggyel többen, mint tegnap.

Orbán Viktor kormányfő ma reggel bejelentette, hogy a kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től. Az átoltottság további növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdéskor minden oktatási intézményben lehetővé teszik az oltás felvételét. Az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező lesz az oltás:

Kapcsolódó
Orbán: Lehetővé tesszük a harmadik oltást
Orbán Viktor péntek reggel interjút ad a Kossuth Rádiónak Gulyás Gergely tegnapi nyilatkozata szerint több bejelentés is várható

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik