Belföld

Egy családsegítőt akart megölni bosszúból a tiszaderzsi lány

police.hu
police.hu

Aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség annak a 16 éves tiszaderzsi lánynak a letartóztatását, aki megkéselt egy családsegítőt Tiszaderzs közösségi könyvtárában.

Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze megkeresésünkre azt mondta, hogy a terhelt ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Kiderült, hogy a fiatal lány azért támadt a családsegítőre, mert így akart rajta bosszút állni azért, hogy korábban gyermekvédelmi intézkedésként a védelembevételét kezdeményezte.

A fiatal a könyvtár folyosóján előtte elhaladó nő mögé lépett és szó nélkül beleszúrta a hátába a konyhakést. A családsegítő próbált elfutni, de elesett, így a földön fekve, kézzel és lábbal hadakozva igyekezett távol tartani magától támadóját, aki azonban így is több helyen, a tenyerén, a combján, mellkasán is megvágta, megszúrta őt.

Az agresszív támadót a családsegítő segélykiáltásaira felfigyelő könyvtári alkalmazottak fogták le. A bántalmazás során a nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség azért indítványozta a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye, tehát tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén hasonló bűncselekményt követne el a családsegítő ellen. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását. A gyanúsított fellebbezése folytán a másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék dönt véglegesen a letartóztatásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik