A következő élő közvetítés része Orbán: Lehetővé tesszük a harmadik oltást

Orbán a kötelezettségszegési eljárásról: Ez jogi randalírozás

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Jogi randalírozás, ami zajlik – mondta Orbán a melegellenes pedofiltörvény nemzetközi kritikáira, és arra, hogy kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen. “Mind a család mind az oktatás nemzeti hatáskör. Másrészt szégyenletesnek tartom. Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítást kérik. Az a lényeg, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kell engedni az iskolába, de ezt nem engedjük meg. A gyerek a szülőé. A szülő dönt a gyerek neveléséről. Úgy érezzük, hogy el akarják venni tőlünk a gyerekeket.”

Kapcsolódó
Elindította Brüsszel a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben
A melegellenes elemeket tartalmazó pedofiltörvény és egy mesekönyv megbüntetése miatt is jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben - jelentették be Brüsszelben.

A riporter megkérdezte Orbánt, hogy miért nem ment el a magyar törvényről rendezett uniós vitára. “Mert nem hívtak” – hangzott a kormányfői válasz. De amúgy sem érezte úgy, hogy a vita olyan szintre jutott volna, hogy ott lett volna a helye. A vita további fejleményeit úgy értékelte: “véres csata és vita lesz”. Az értékekről folyó viták és a helyreállítási alap pénzkifizetésének összekapcsolását kettős mércének tartja Orbán.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik