Belföld

Kaszával, karóval, vascsővel és harci kutyával támadtak a rokonaikra

Életveszélyt okozó testi sértés és más  bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség egy fiatalkorúval és apjával, valamint társaikkal szemben, akik éjszaka törtek rá a rokonaikra, és bántalmazták őket.

Az elsőrendű vádlott élettársi kapcsolata megromlását követően két évvel ezelőtt egy vita során felpofozta az utcán a volt élettársát és a lányát, mire a lánya élettársa közbelépett, s ellökte a férfit.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a családtagjainak azt állította otthon, hogy a lánya élettársa és annak családja bántalmazták, ezért a fiatalkorú fiával, valamint testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót és kaszát vettek magukhoz, és azokkal felfegyverkezve egy harci kutyával együtt elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

Berúgták a tolózárral bezárt kaput, majd ráuszították a kutyát a ház tulajdonosára, és az beleharapott a sértettbe. A férfi és fia a náluk lévő eszközökkel fejbe vágták a tulajt, aki a bántalmazás folytán megszédült, és egy padra rogyott.

Ezt követően a férfi fiával és négy unokaöccsével együtt közösen rátámadt a nő élettársára, és a náluk lévő eszközökkel a fejét és védekezésként maga elé emelt kezét ütlegelték. A férfiak közben a nőt is megütötték, aki próbált élettársa védelmére kelni.

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban esetében is fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a családfőre, míg fiával szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Az életveszélyes sérülést eredményező bántalmazásban bűnsegédként közreműködő társaikra felfüggesztett börtönt kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik