Belföld

Egy hónapig nem jár a metró a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között

Idén nyáron egy hónapra jelentős változás áll be az M3-as metró közlekedésében: július 24-től augusztus 22-ig a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között légkondicionált metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írták, a metróvonal felújítása olyan szakaszhoz érkezett, amelyet a lezárás nélkül nem tudnak kivitelezni.

Az említett négy hetes időszakban két pótlóbusz-járat is közlekedik a metró helyett. Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében jár majd, míg az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben közlekedik a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé a Népliget érintése nélkül.

A pótlóbuszok rendkívül sűrűn, 1 percnél is gyakrabban indulnak, a pótlásban több mint 100 darab csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt – olvasható a közleményben. Ugyanakkor a BKK javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Július 24-től augusztus 22-ig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy-és bérletautomaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont.

Az ideiglenes intézkedések a közúti közlekedést is befolyásolják majd. A pótlóbuszok gyorsabb haladását elősegítve a jelenlegi buszsávokat meghosszabbítják a Váci úton a Róbert Károly körútig, az Üllői úton pedig a Határ útig.

A Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál a pótló autóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be.

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás kezdetére a Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a belváros felé megszűnik a közúti korlátozás, viszont a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik