Belföld

Nézőpont Intézet: Karácsony Gergelyre ráégett Gyurcsány

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Megszületett a gyurcsányozás eredményét bemutató kutatás.

A Fidesz, illetve a kormánypárti sajtó régóta sulykolja, hogy a főpolgármestert valójában (99%-ban) a Demokratikus Koalíció elnöke irányítja, mert az ellenzék valódi vezetője Gyurcsány Ferenc, és az ő programját készül megvalósítani Karácsony Gergely.

Most a Magyar Nemzet – a kormányközeli Nézőpont Intézet reprezentatív kutatására hivatkozva – el is magyarázza, mindez azért fontos a főpolgármester ellenfeleinek, mert a DK elnöke tartósan népszerűtlen, a magyarok négyötöde nem akarja fontos pozícióban látni. 

Kapcsolódó
A Fidesz reakciója Karácsony programjára: Gyurcsány
Minden elemében váratlan nyilatkozat Hollik Istvántól.

A propaganda arról, hogy Karácsony csak a „Gyurcsány-show” része, kesztyűbáb, célba ért.

Kapcsolódó
Nincs költségesebb politikai YouTube-kampány Európában a Fidesz gyurcsányozásánál
Komoly ára van annak, hogy a csapból is a Gyurcsány Show folyjon.

A kutatás szerint a főpolgármester hiába próbálja függetleníteni magát a volt kormányfőtől, aki – mint fogalmaztak – ráégett.

A magyarok 59 százaléka úgy látja, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely nemcsak érdekszövetségben, hanem jó viszonyban is vannak egymással. Csak a választók 12 százaléka gondolja azt, hogy a volt miniszterelnök és a miniszterelnök-jelölt rossz viszony lenne.

A kutatók érdekesnek tartják, hogy a Karácsony és Gyurcsány jó kapcsolatát (szövetségesek – a szerk.) a kormánypárti (66%) és kormánykritikus (57%) választók többsége is érzékeli.

Módszertan

A kutatás 2021. július 5. és 7. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A mintavételi hiba 3,16 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik