Belföld

Móresre akarta tanítani az utcán zenét hallgató két férfit, fegyveres rablás lett belőle

police.hu
police.hu

Elfogták a rendőrök azt a 28 éves férfit, aki szerdán két óra körül, aki vascsővel és késsel fenyegetett meg két járókelőt Debrecenben. Egy férfi tett bejelentést arról, hogy őt és barátját bántalmazták és megpróbálták kirabolni őket a Balmazújvárosi úton.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a két férfit, majd tanúkutatásba, valamint adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett információk alapján pontos személyleírásuk volt az elkövetőről, akit egy órán belül a helyszín közelében elfogtak. A 28 éves helyi férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított azt sérelmezte, hogy a férfiak zenét hallgattak az utcán. Ugyan már a város ipari területén, lakóövezeten kívül voltak, mégis úgy döntött, hogy majd móresre tanítja őket. Mindkettőjüket megütötte, és utasította őket, hogy kérjenek bocsánatot tőle, valamint a vele tartózkodó barátnőjétől.

Eleget tettek a kérésének, de neki ez nem volt elég. Először egy vascsövet vett elő a biciklije csomagtartójából, majd egy kést rántott elő a zsebéből és pénzt, értékeket követelt tőlük. Zsákmánya végül mindössze egy doboz cigaretta lett. A támadó részletes beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

A Debreceni Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik