Belföld koronavírus

Kóros elmeállapotú a Covid-osztályon fekvő tanárnőt kivégző kínai szakács

Elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény annak a szakácsként dolgozó kínai férfinak az ügyében, aki márciusban harmincszor szúrt fejbe sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a külföldi férfi jelenleg kóros elmeállapotú. Állapota miatt fennáll nála a bűnismétlés veszélye. Ezért pedig az előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése és elmeállapotának hosszabb szakértői megfigyelése is szükséges és indokolt, ezért a Fővárosi Főügyészség erre tett indítványt a nyomozási bírónál.

A 37 éves férfi több intenzíven fekvő betegre is rátámadt márciusban. Egy ápoló hallotta meg, hogy egy beteg segítségért kiabált. Amikor belépett a kórterembe, akkor azt látta, hogy a kínai férfi az egyik kezével fojtogat egy beteget, a másik kezével pedig a mellkasát üti. A kínai amikor meglátta az ápolót, akkor felkapott egy sebészollót, majd megindult felé.

Az ápoló ekkor kihátrált a folyosóra, majd egy maga elé tartott kukatetővel elhárította a támadást. Ekkor a támadó hirtelen bement a másik kórterembe, majd rátámadt a lélegeztetőgépen lévő tanárnőre.

Kitépte a szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor fejbe szúrta. A tanárnő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy napokkal később belehalt a sérüléseibe. A bíróság a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése kérdésében várhatóan még ma dönteni fog.

Kapcsolódó
Nem emlékszik tettére a koronavírusos kínai, aki arcon szúrt egy altatásban lévő nőt a COVID-osztályon, letartóztatták
Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe megy a beteget ollóval arcon szúró férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik