Belföld

Csökkentették az újszülött csecsemőjét húsz szúrással kivégző felsőzsolcai nő büntetését

Csökkentette a Debreceni ítélőtábla annak a H. Noéminak a büntetését, aki horrorisztikus módon végzett az újszülött gyermekével 2019 februárjában.

Fórizs Ildikó szóvivő tájékoztatása szerint a táblabíróság 16 év fegyházól 14 évre enyhítette a nő büntetését, akit tíz évre eltiltottak a közügyek gyakorlásától is.

A 26 éves felsőzsolcai nő az élettársával közösen nevelte a négy kiskorú gyermekét. A nő állapotos lett ötödik gyermekével, azonban ezt a terhességét titkolta, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást sem. A szülés napján kiment a házuk mögött található mellékhelyiségbe, ahonnan visszatérve közölte élettársával, hogy nagyon vérzik.

Ekkor a férfi megijedt és a velük egy udvarban lakó édesanyjától, valamint rokonaitól kért segítséget. A nő azonban kizavarta a segítségére siető családtagokat a házból, majd mosakodásra hivatkozva magára zárta az ajtót.  Mintegy 15-20 perc elteltével élettársa megelégelte ezt, berúgta a bejárati ajtót és mentőt hívott az akkor már erősen vérző nőhöz.

A nő azonban továbbra is ellenségesen, agresszívan viselkedett, és mindvégig tagadta, hogy szülési folyamat indult volna meg nála. Az ellenállása miatt rendőri közreműködéssel lezajlott kórházi vizsgálat során azonban megállapították, hogy néhány órával korábban spontán szülés történt. Amikor erről rokonsága értesült, azonnal megkezdték a gyermek felkutatását, ám elkéstek.

Az újszülöttet egy takaró alá rejtve találták meg, de a helyszínre kiérkező mentők több, sikertelen újjáélesztési kísérlet után csak a csecsemő halálát tudták megállapítani. A kegyetlen édesanya ugyanis 20 szúrt, metszett sérülést okozott, és egy súlyos nyaki érsérülés miatt a baba perceken belül elvérzett. A táblabíróság két évvel enyhítette a bűnösségét tagadó csecsemőgyilkos büntetését, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik