Belföld

Cser-Palkovics nem hagyja, hogy lerázza a Belügyminisztérium

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester beült az önkormányzat üres dísztermébe egy nagy halom papírral, hogy demonstrálja, a rendkívüli jogrend és a veszélyhelyzet alatt milyen sok döntést kellett egyedül meghoznia, noha ez normális körülmények között a közgyűlés dolga volna.

A polgármester ezért a képviselők egyhangú felhatalmazásával azt szeretné elérni, hogy online is összeülhessen a testület, ehhez azonban jelenleg nincsenek meg a jogszabályi feltételek, ezért a Belügyminisztériumhoz fordult.

„A Belügyminisztérium adott, de egy kicsit kitérő választ, úgyhogy én megyek tovább ebben az ügyben, szeretném elérni, hogy ezt a 21. századi megoldást hadd alkalmazzuk a testület működésében” – mondta Facebookra feltöltött videójában Cser-Palokovics, hozzátéve, hogy az online oktatástól a banki ügyintézésig egy csomó mindent el lehet intézni elektronikus úton, ezért igenis a közgyűlés is hozhasson döntést a város legfontosabb kérdéseiben veszélyhelyzet esetén is.

Kapcsolódó
Cser-Palkovics András: Sokat vitázom, olykor a saját kormányommal is
A politikusok és a pártszimpatizánsok többsége a magyar valóságot csak a saját buborékjából szemléli – mondja a 24.hu-nak Cser-Palkovics András. A székesfehérvári fideszes polgármesterrel a várható mocskos kampányról, vérző ujjról, VIP-páholyról, Dobrev Kláráról és fizetés nélküli szabadságról is beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik