Belföld

Vizsgálják a közszolgálati egyetem uniós pénzeit

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Hadházy Ákos szerint ez az ügy nagyobb botrány a homofóbtörvénynél is.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) uniós pénzköltéseit költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálja a NAV. Erről tájékoztatták Hadházy Ákost. A politikus Facebook-oldalán megosztotta a levelet.

Emlékeztetett rá, az NKE sok milliárdos uniós projektjei miatt az uniós vizsgálat eredményei alapján tett bejelentést Polt Péternél. A legfőbb ügyész azt továbbította a NAV-hoz, ahol először feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de immár ők is költségvetési csalás gyanújáról írtak.

Hadházy Ákos szerint az, hogy az ügy átkerült a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályára, arra utalhat, hogy fennáll a különösen nagy értékre elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja.

A független képviselő szerint ez jó hír, de nem jelent sokat, hiszen az Öveges-program – szerinte – nyilvánvaló csalásainál már 7 éve nyomoz a NAV.

A politikus korábban lapunk cikke alapján azt írta, az EU ellenőrei egészen elképesztő dolgokat találtak a közszolgálati egyetem pénzköltései között, ami szerinte

nagyobb botrány, mint a homofób törvény.

Kapcsolódó
Túl nagyot akart meríteni az uniós pénzesbödönből a közszolgálati egyetem
Kimásoltak uniós anyagokból részeket, és az így készült dokumentumokat is kifizettették volna az EU-val. Az ellenőri jelentés hosszan sorolja kormánytisztviselő-képzés csúcsintézményének túlárazásait és indokolatlan költéseit.

Az NKE szerdán rágalomnak nevezte, hogy a NAV szerint fennáll a költségvetési csalás gyanúja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem EU-s projektjeinél. Az egyetem visszautasított minden olyan politikai motívumú hamis híresztelést, ami csorbítaná jó hírnevét.

Azt írták, az NKE alapítása óta jelentős EU-s projekteket vezet a közszolgálat-fejlesztés területén. 2016-tól az unió 23,5 milliárd forinttal támogatta képzési és kutatási kapacitásai építését. Azokat a feladatokat, amelyeket az EU auditja nem akart támogatni, nem valósították meg, vagy saját költségvetésükből finanszírozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik