Belföld

Vádat emeltek a férfi ellen, aki összevert egy utast a csepeli buszon a lehúzott maszkja miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség azt a 47 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy azért bántalmazott egy másik utast a csepeli buszon, mert az szabálytalanul viselte a maszkot.

A megvert utas április 18-án dél körül szállt fel a Csepel irányából Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszra, amelyen a gyanúsított is utazott. Az utas a járványügyi intézkedéseknek megfelelően maszkot viselt, azonban nem szabályosan, ugyanis a maszk a száját és az orrát nem takarta, az állára volt letolva. A férfi így ült le a négyes ülések egyikére, éppen a gyanúsítottal szemben.

A gyanúsított ingerülten rászólt a férfira, hogy vegye fel a maszkját. A gyanúsított és a másik utas között ekkor szóváltás alakult ki, amelynek során a férfi felugrott a helyéről, és rátámadt a másik férfira, az egyik karját leszorította, miközben ököllel, többször megütötte őt a fején, az oldalán, valamint a hátán. A bántalmazás hatására a sértett a jármű padlójára került, a gyanúsított azonban a bántalmazásával még ekkor sem hagyott fel, s többször is megrúgta a férfit.

Ezt követően a gyanúsított visszaült az általa korábban elfoglalt ülésre. A következő megállóban a buszvezető értesítette a mentőket és a rendőrséget, amelyet meghallva a gyanúsított elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban azonosították és elfogták.

A megvert utas zúzódásos sérüléseket szenvedett, elsősorban a fején. A támadott, illetve sérült testtájékra, a bántalmazás erejére, módjára tekintettel a súlyosabb sérülések reális veszélye fennállt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt állítja bíróság elé az utastársára támadó férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik