Belföld

Negyven napot kapott a kutyát bálamadzaggal felakasztó férfi

Jogerősen negyven nap elzárásra ítélte állatkínzás miatt a Siklósi Járásbíróság azt a hatvanas éveiben járó baranyai férfit, aki bálamadzaggal akasztott fel egy kutyát tavaly januárban. A terhelt haszonállatok tereléséhez kérte el az egyéves nőstény keverék kutyát egy baranyai településen élő ismerősétől.

A kutya nyakára bálamadzagot tekert póráz helyett, s azzal vezette hazafelé. Útközben azonban úgy látta, hogy a kutya a játékos viselkedése miatt mégsem lesz megfelelő a feladatra, ezért elhatározta, hogy elpusztítja.

Így a község határában található szántó felé vitte a kutyát, majd egy akácosba érve keresett egy olyan akácfát, amelynek ágai villaszerűen elágaztak. A vádlott a pórázként használt bálamadzagot a faág elágazásába illesztette, majd nagy erővel megrántotta a madzagot, amelynek következtében a kutya a levegőbe emelkedett, nyakcsigolyája pedig eltört.

A kutya elpusztult, a halálának oka pedig a nyaki csigolyák törése volt. Az elkövető a tetemet a bálamadzag segítségével a néhány száz méterrel arrébb található fás területre húzta, majd otthagyta és távozott a helyszínről. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik