Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a férfire, aki brutálisan összevert a társával egy nyugdíjast a 148-as buszon

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a férfire, aki brutálisan összevert a fiatalabb társával egy nyugdíjast a 148-as buszon. A Fővárosi Főügyészség  még tavaly októberben emelt vádat az ötvenes éveiben járó férfival és fiatalabb társával szemben a 2018 májusában történt bántalmazás miatt.

A konfliktust az okozta, hogy a két férfi a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszállt. Ezt szóvá tette a videón babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik mindketten emiatt alpári stílusú szitkozódást kaptak.

Amikor a busz elindult a férfiak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák, majd az idősebbik, 51 éves férfi továbbhergelve magát a nyugdíjashoz lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt.

Ekkor a férfi felállva megpróbálta eltolni a férfit, aki erre a 23 éves társával együtt rátámadt, többször a fején ököllel megütötték, aki ráesett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik férfi ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Amikor az idős férfi megpróbált menekülni, az idősebbik férfi felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte, aki ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten  elesett, miközben további bántalmazás azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották.

Végül a nyugdíjas visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a támadóknak kinyitotta az első ajtót, akik leszálltak és menekülve távoztak. A bántalmazás következtében az idős férfi koponyaűri vérzéssel, életveszéllyel járó sérülést szenvedett.

Az idősebb elkövető nyolc év fegyházat, míg a fiatalabb támadó öt év letöltendőt kapott. Az ügyészség hosszabb tartamú büntetést kért az idősebb elkövetőre, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés megállapításáért és enyhébb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, és súlyosabb büntetést kért a normakövetésre képtelen, a társadalmi együttélés szabályait súlyosan megszegő középkorú férfire, aki jelenleg is a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi egy másik ügy miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik