Belföld

Hat évet kapott a focipalántákat molesztáló edző, az ügyészség szerint kevés

Súlyosabb büntetést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra az edzőre, aki több kiskorú tanítványához is szexuális indíttatással közeledett. A 35 éves tréner 2017 nyarától egy dél-dunántúli település sportegyesületének futballedzőjeként dolgozott.

A szülők és a gyermekek körében népszerűségnek örvendő férfi az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgó csapatokat edzett, emellett táborozásokat, kirándulásokat szervezett a tanítványainak, és esetenként azok szüleinek is.

Többször tartott otthonában is összejöveteleket a csapatai tagjainak, ahol közösen pizzázott, palacsintázott és videojátékozott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. Az ilyen összejövetelek során 2018-ban és 2019-ben három gyermekkorú fiút molesztált, egyiküket többször is. A gyerekek később részletesen beszámoltak a családtagjaiknak a történtekről.

Az elsőfokú bíróság hat év szabadságvesztésre ítélte az edzőt 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbezett amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. Az edző és védője felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik