Belföld

Esztergomban tanszállodát építtet a kormány 1,8 milliárdért

A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki – ismertette szerdán Esztergomban az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az új intézmény időkapszulájának elhelyezése előtt.

Pölöskei Gáborné az MTI szerint hozzátette, a tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy szeptembertől több diák tanul technikumban, mint gimnáziumban. Az informatika mellett a turizmus és vendéglátás, valamint a logisztika és a kreatív képzési irányok a legnépszerűbbek.

Azt már az év elején bejelentették, hogy megkezdik a Fürdő Szálló rekonstrukcióját a Kisfaludy-program keretében. Ötmilliárd forintos beruházással felújítják az Élményfürdőt és a városháza homlokzatát, valamint sport, turisztikai és egészségturisztikai fejlesztéseket végeznek a Szent István Strandfürdőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik