Belföld

Varga Judit: „Ami szembemegy a demokráciával, azt meg kell állítani”

John Thys / MTI / EPA / AFP pool
John Thys / MTI / EPA / AFP pool
Az igazságügyi miniszter a homofób pedofiltörvény bírálóira érti ezt. Orbán Viktor megbízásából arról kell tájékoztatnia az EU-t, hogy a gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos.

„Ami szembemegy a demokráciával, azt meg kell állítani” – írta az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán. Varga Judit jelezte, eljött az idő, hogy gátat szabjanak a Magyarországot érő alaptalan,  hazug támadásoknak.

A korábban pedofiltörvénynek nevezett jogszabályt immár gyermekvédelminek nevezve, a Jobbik támogatására utalva azt írta, hogy azt „ellenzéki szavazatokkal együtt” demokratikusan fogadták el, mégis bírálja több uniós tagállam vezető politikusa.

Többen olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket tettek, amellyel átlépték azt a bizonyos vörös vonalat. Ezek a hatalmi indíttatású, tiszteletlen megnyilatkozások mind a rég letűntnek hitt gyarmatosító beidegződésekből és a felsőbbrendűség hamis elgondolásából következnek.

Az Európai Parlament arra készül, hogy szerdán

elítélő nyilatkozattal gyakoroljon nyomást Magyarországra azért, mert törvényekkel szeretnénk megvédeni a gyermekek és szülők jogait.

Eddig és ne tovább – írta a miniszter, emlékeztetve rá hogy a Magyar Közlönyben megjelent az a határozat, amely szerint a kormány őt bízta meg azzal, hogy elejét vegye az összehangolt lejárató kampánynak.

Varga Judit ezért még ma levélben tájékoztatja az uniós politikai élet szereplőit, az uniós és a tagállami szerveket, tisztségviselőket a kormányhatározatban foglaltakról, a gyermekvédelmi törvény tartalmáról, a kormány álláspontjáról.

Elég volt a rágalmakból és az álhírekből!
Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba!

Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat üdvözli, hogy az Országgyűlés 157 igen szavazattal, 1 nem ellenében elfogadta a törvényt, másrészt úgy fogalmaz, hogy a

gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos!

Elfogadhatatlan, hogy egyes európai bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják a közösségi jogot. Mindez szöges ellentétben áll a jóhiszemű és tisztességes együttműködés és a méltányosság európai követelményével.

Az Orbán-kormány szerint a mindenki számára fontos közös európai értékekre és alapvető jogokra nem lehet olyan étlapként tekinteni, amelyből az európai ideológiai fősodor képviselői önkényesen válogatnak aszerint, mi az, ami a szívüknek kedves, és mi az, amire fittyet hánynak.

Az őshonos nemzeti kisebbséghez tartozók egyéni és közösségi jogainak védelme, az európai uniós tagországok nemzeti és alkotmányos szuverenitásának, önállóságának maradéktalan elismerése, a közösségek önrendelkezéshez való joga, illetve a gyermekvédelem értéke nem szabadon választható, hanem mindenkire nézve irányadó európai jog és érték!

A határozat emlékeztet rá, a közép-európaiak ismerik jól, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer vagy karhatalmi erő akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket.

A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket. Nem engedhetjük, hogy a szülők helyett civil szervezetek gyámsága alá helyezzék a gyermekeinket.

Orbán Viktor megbízából Varga Juditnak ezzel kell megvédeni a pedofiltörvényt az EU-ban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik