Nagyvilág europoli

Von der Leyen: Kötelezettségszegési eljárást indítanak a homofób pedofiltörvény miatt

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnök a Hvg.hu szerint a szlovén soros elnökség nyitóeseményén jelentette be, hogy valószínűleg elindítják a kötelezettségszegési eljárást a homoszexualitást a pedofíliával összemosó magyar törvény miatt.

Janez Jansa szlovén elnök, Orbán Viktor rendszeres támogatója azt mondta a Ljubljanában rendezett eseményen, hogy

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek a melegek, leszbikusok.

De szerinte ebben nem mindenki ért egyet a 27 tagú unióból, és nem mindenki gondolkodik egyformán.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy a szülők jogát a gyermekeik nevelésében egyáltalán senki sem vitatja. A vita arról szól, hogy a magyar jogszabály hátrányosan különböztet meg egy kisebbséget, ezt pedig tiltja az uniós alapszerződés.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik