Belföld

Még 2 év 3 hónapot kapott jogerősen a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Jogerősen 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, aki nyolc év fegyházat kapott korábban jogerősen szexuális bűncselekmények miatt.

V. Jánost hatósági eljárásban való kényszerítésben mondta ki bűnösnek a bíróság. Egykori kollégája három év négy hónap börtönt kapott, s öt évre eltiltották 18 év alatti személyek felügyeletével, gondozásával kapcsolatos összes tevékenységtől is.

V. Jánost nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélték korábban szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt. Emellett örökre eltiltották a foglalkozásától is. A vád szerint a férfi legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan.

Kapcsolódó
Kitálaltak a bicskei gyermekotthon volt lakói, miután egyik társuk a vonat elé ugrott
Arcukat vállalva, részletesen beszéltek arról, hogy az intézet köztiszteletben álló vezetője éveken át zaklatta őket.

A vád szerint V. János már felfüggesztett igazgatóként próbálta helyettese segítségével rábírni az egyik ellene valló gyereket, hogy vonja vissza a gyermekvédelmi gyám előtt tett rá nézve terhelő vallomását. A II. rendű vádlott  átadta az elkészült iratot a volt igazgatónak, aki azt lakásán őrizte, s itt került végül a nyomozóhatóság által lefoglalásra.

A fentieken túl a II. rendű vádlott készpénz ígéretével arra kívánta rávenni a volt főnökével szemben szexuális visszaélések miatt indult büntetőügyben tanúként kihallgatott másik kiskorút, hogy vonja vissza a volt igazgatóra tett terhelő vallomását. A tanú azonban a felajánlott pénzt nem fogadta el, és elutasította a kérést. A törvényszék ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik