Belföld

Tagad a négy kiskorú lányát szexre kényszerítő nyolcgyermekes férfi

Továbbra is börtönben maradhat az a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt hódmezővásárhelyi férfi, aki négy kiskorú lányával is fajtalankodott. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy tartsák fenn a férfi letartóztatását.

Az 52 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2014. és 2019. között nyolc gyermekéből négy kiskorú lányával végzett, illetve végeztetett szexuális cselekményeket. Rendszeresen előfordult továbbá, hogy a férfi gyermekeit különféle háztartási eszközökkel verte, illetve velük megalázó, trágár kifejezéseket használva beszélt, ha feladataikat nem az általa elvárt módon teljesítették.

Ennek során a gyermekek időnkén megsérültek. A férfi ezen magatartásával a szülői feladatából adódó kötelességét súlyosan megszegte, gyermekeinek súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődésüket. A terhelt nem ismerte be cselekményei elkövetését. A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a horrorapa letartóztatását, aki fellebbezett a döntés ellen.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést nem tartotta alaposnak, mert a kiszabható szabadságvesztés súlyosságára figyelemmel a vádlott szökésétől és elrejtőzésétől továbbra is tartani lehet. Azaz csak a letartóztatással biztosíthatók az eljárás céljai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik