Belföld

Tűzharc, túsztárgyaló is volt a Bajnok utcában

Police.hu
Police.hu
Tíz lövést adott le a kommandósokra a férfi. Korábban elmeorvos kezelte.

Június 18-án fegyveres férfi barikádozta el magát a VI. kerületi Bajnok utca egyik bérházának lakásában. A Blikk most megtudta,  G. Krisztián évek óta rettegésben tartotta lakótársait, pár éve a kétemeletes házat is majdnem felrobbantotta, utána egy ideig idegorvos kezelte, de végül hazaengedték.

Mostani elfogása előtt két nappal a rendőrség már járt nála.  Bűncselekmények miatt keresték. Akkor is ellenállt, az egyik rendőrt fejbe rúgta. Egy nap múlva kiengedték, hazamehetett. A lakók most azt követően hívták a 112-es segélyhívót, hogy a 42 éves férfi fegyvert fogott szomszédaira. A rendőrök gyorsan kiértek.

Kapcsolódó
TEK-esek törték rá az ajtót egy fegyverrel fenyegetőző budapesti férfire a Bajnok utcában
G. Krisztián megfenyegette a szomszédját, majd bezárkózott a lakásába. Videón az akció.

A Blikk információi szerint a kommandósok először egy telefont akartak bejuttatni hozzá, mert túsztárgyaló akart beszélni vele. Ő a készüléket kidobta az ablakon, majd ezt követően leadott tíz lövést. Nem tudták, riasztó vagy éles fegyvere van-e, a Terrorelhárítási Központa (TEK) kommandósai betörték az ajtót, elfogták.

G. Krisztián ellen a TEK feljelentést tett felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A Blikk azt írja, az interneten aktív közösségi életet élő férfi az egyetemen pszichológiát és informatikát tanult. A világhálóra feltöltött videóin hangszeren zenél, tökéletes angolsággal tart előadást. Könyvet is írt, amelyben elvont formában pszichológiai elemzéseket közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik