Belföld

Letartóztatták a kegyetlen sárosdi rabszolgatartót

Letartóztatta a bíróság azt a többszörösen minősített emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított sárosdi férfit, aki huzamos időn keresztül rabszolgaként tartott és dolgoztatott embereket.

A 44 éves férfi a gyanú szerint  2018 augusztusában Szekszárdon egy nőnek, tavaly ősszel pedig két dunaújvárosi és egy veszprémi férfinek ígért lakhatást és napi ellátást sárosdi ingatlanán, továbbá anyagi ellentételezést az elvégzett munka fejében.

A férfi a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeket egy bedeszkázott ablakú, fűtetlen, áram és mellékhelyiség nélküli, kívülről lakattal zárható lakókocsiban, illetve az ingatlan ablak nélküli melléképületében szállásolta el. A sértetteknek ház körüli munkákat és állatfelügyeletet kellett végezniük, de a munkájukért nem kaptak pénzt, s a férfi az élelmezésüket sem biztosította folyamatosan, egyiküknek pedig felvette a nyugdíját is. Amikor a sértettek kifogásolták ellátásukat, a férfi megverte őket.

police.hu

A nőnek 2019 szeptember 24-én külső segítséggel sikerült elmenekülnie, míg két férfi gyalog szökött el a fogvatartójától, a negyedik személyt pedig a rendőrök menekítették ki. A férfi előélete, továbbá a cselekmények elhúzódó volta alapján a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítése mellett fennáll a bűnismétlés veszélye is. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Fejér Megyei Főügyészség indítványával és letartóztatta a férfit. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik