Belföld

Egy nap alatt beteltek a helyek a fővárosi antitestvizsgálatra

Hogy nagyon is ideje volt a cselekvésnek, jól mutatja, hogy alig egy óra alatt ezren jelentkeztek ingyenes antitestvizsgálatra a célra létrehozott fővárosi regisztrációs felületen. Az első szűrési program tehát elképesztő gyorsan be is telt, bizonyítéka annak, hogy milyen sok embert érint, milyen sokakat érdekel, eredményezett-e valódi védettséget az oltás, különös tekintettel az időseknek beadott kínai vakcinára

– írja Karácsony Gergely Facebook oldalán. A főpolgármester megjegyzi, látva a nagy érdeklődést azon dolgoznak, hogy kibővíthessék a kapacitásaikat:

Bízom benne, hogy jövő hét elején újra lehetőség lesz ingyenes antitest-szűrésre való regisztrációra. De mindenkinek tudnia kell: a főváros 18 ezer darab szűrésre való lehetőséget adott a kerületi önkormányzatoknak. Tehát azon kerületekben, ahol a polgármesterek kérték, lehetőség lesz a fővárosihoz hasonló ingyenes antitestvizsgálatra a következő napokban.

Karácsony szerint nincs igaza a miniszterelnöknek és a kormánynak, a védettséget nem akkor kell vizsgálni, amikor „a járványhelyzet úgy alakul”, hanem éppen hogy előtte, mert akkor lehet, már késő lesz, különösen a világszerte terjedő delta variánsra figyelemmel.

Az ország tele van kék plakátokkal: az oltás életet ment. Igaz. De ideje ezt kiegészíteni: a harmadik oltás életet ment

– zárta bejegyzését a főpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik