Belföld

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a tunéziai barátját feldaraboló jászladányi nőt

police.hu
police.hu

Újabb szabadságvesztéssel járó szándékos bűncselekménnyel gyanúsították meg azt a jászladányi nőt, aki 2019 februárjában feldarabolta a tunéziai barátját Bécsben.

Nagyné Günther Ágnes Erzsébet, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője adatvédelmi okok miatt nem árulhatta el, hogy milyen bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nőt, de nem újabb életellenes bűncselekményről van szó.

A 28 éves nő 2017 őszétől Bécsben élt, és itt ismerte meg későbbi áldozatát, aki szállást, anyagi biztonságot és kábítószert is biztosított a számára. 2019 elején a férfi feleségül is akarta venni, s ebbe a nő is beleegyezett. Később azonban a férfi féltékenykedése miatt meggondolta magát. Mivel félt a kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező férfitől, ezért azt tervezte, hogy helyrehozza a korábbi kapcsolatát és megöli a tunéziai férfit és utána úgy tesz, mintha az eltűnéséről nem rendelkezne információval.

2019 februárjában egy diszkóban mindketten kábítószert fogyasztottak, majd a bécsi otthonukban a férfi közeledni próbált a nőhöz. A nő elutasította a közeledését, mire a férfi dühös lett és megfenyegette. A nő ekkor felkapott egy kést és többször is megszúrta a párja nyakát, majd elmetszette a nyakát. A férfi nem sokkal ezután meghalt. A nő magához vett a férfitől 580 eurót, majd másnap késsel és egy fűrész és kés segítségével feldarabolta a férfit és bőröndökben az anyja jászladányi otthonába vitte.

police.hu

A következő napon a vádlottak a sértett maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületére vitték, s egy beton átereszben elrejtették. A nő a 2019 tavaszán tett vallomásában részletesen is beszámolt a horrorisztikus bűncselekményről.

Elmondta, hogy 2018 őszén  ismerkedett meg a férfivel akivel Bécsben élt egy albérletben, de a férfi később erőszakossá vált és többször bántalmazta. Egy reggeli vita során szúrta le a nő az élettársát. A holttestről levágta a kezeket, lábakat és a fejet, majd  háztartási sósavval leöntötte őket. Korábbi vallomásában ténybelileg  elismerte a bűncselekményt, de tagadta az előre kiterveltséget, és jogos védelemre hivatkozott.

A törvényszék felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta a nő letartóztatását, mely döntés ellen a terhelt  és a védője is fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint alaptalanok a bejelentett fellebbezések, s továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Ráadásul a nő ellen több büntetőeljárás folyik. A darabolós ügyben lévő kihallgatását követően újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ezért esetében a bűnismétlés veszélye is megállapítható. Így a fellebbviteli főügyészség arra tett indítványt, hogy tartsák fenn az elkövető letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik