Belföld koronavírus

Az operatív törzs szerint nincs akadálya, hogy harmadik dózist kapjanak a Sinopharmmal oltottak

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Rusvai Miklós szerint így lehetne elejét venni a negyedik hullámnak.

Ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra.

Ezt közölte az operatív törzs az RTL Klubbal, miután a csatorna megkereste a törzset azzal kapcsolatban, hogy egyre több olyan személyről tudni, akiknél az oltás után negatív eredményeket hoz az antitestvizsgálat. Ők jellemzően idősebb, kínai vakcinával beoltott személyek.

Nemrég a Videoton szervezett széles körű, komplex vizsgálatokat a munkavállalói körében, amely során kiderült, hogy a kínai Sinopharmmal oltott 60 év felettiek egy részénél semmilyen védettség nem alakult ki az oltás után. A  cég társ-vezérigazgatója szerint éppen ezért még a koronavírus negyedik hulláma előtt engedélyezni kellene, hogy harmadik oltást kaphassanak azok, akik nem védettek. Hozzá csatlakozott Rusvai Miklós víruskutató is, aki szerint a negyedik hullámot megelőzendő még október előtt be kellene adni a szükséges harmadik dózisokat.

Korábban a 24.hu is írt arról a Facebook-csoportról, amelyet azok az emberek hoztak létre, akiket szintén a kínai vakcinával oltottak, de nem alakult ki náluk a védettség. Ők korábban Orbán Viktort, Müller Cecíliát és Karácsony Gergelyt is megkeresték a problémával, aminek megoldására ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást akartak kérvényezni.

Kapcsolódó
Mintha be sem lennének oltva – petíciót indítottak azok, akik kínai vakcinát kaptak, de nincs ellenanyaguk
Ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást szeretnének. Facebook-csoportot szerveztek, Orbán Viktort és Müller Cecíliát is megkeresték, akciójukat pedig virológusok is támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik