Belföld

Letartóztatták az apját húsklopfolóval összeverő dunaújvárosi férfit

Többszörösen minősített emberölés kísérlete miatt indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki húsklopfolóval összeverte, majd sorsára hagyta a földön fekvő apját a dunaújvárosi otthonukban.

A 35 éves férfi ittasan vitatkozott 72 éves édesapjával pár nappal ezelőtt. Az idős férfi a szóváltás közben a konyhaszekrény fiókjából elővett egy húsklopfolót, amit fia kicsavart a kezéből, majd többször is fejbe és lábon vágta vele.

Az ütések hatására a nyugdíjas összeesett, felkelni nem tudott, ennek ellenére fia éjszakára a lakásban magára hagyta. A férfi másnap délelőtt tért vissza, amikor értesítette a mentőket, akik az idős apját kórházba szállították.

A bántalmazás következtében a nyugdíjas fején és végtagjain több, zúzódásos sérülést és törést szenvedett, azonban a fejét ért erőbehatás jellegénél és helyénél fogva súlyosabb, életveszélyes sérülés előidézésre is alkalmas volt. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta az apját összeverő férfit. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik