Belföld

Szabálytalanul bekötött vezeték miatt halt meg egy nagykőrösi kisfiú

A Bors cikke szerint kedden áll a Nagykőrösi Járásbíróság elé egy nagykőrösi kamasz és egy villanyszerelő, akiknek közös hibája miatt veszthette életét a kamasz kisöccse.

A család házában korábban szabálytalanul vezették be a villanyt, ezért előfordult, hogy egy-egy elektromos tárgy megrázta őket. Amikor az anya emiatt telefonált a szolgáltatónak, ők kikapcsolták az áramot és figyelmeztették, hogy keressen szakembert a probléma kijavítására. Nagyobbik fia ezt meg is tette, a kiérkező villanyszerelő pedig rájött, hogy a kábelezésben lehet a hiba, és ehhez új, szakszerűbben vezetett kábelre és egy új szivattyúra is szükség. A tinédzser fiú úgy gondolta, meg tudja oldani egyedül is ennek a cseréjét, ezért a szerelő távozott, a fiatal pedig saját maga próbálta megoldani a javítási feladatokat. A csere után azonban a tárgyak továbbra is ráztak, a fiú emiatt visszakötötte a régi, hibás kábelt.

A lap szerint a tragédia sajnos nem váratott sokat magára: kisöccsét ugyanis ezt követően egy vasból öntött kádban fürdette meg, majd amíg pár percre magára hagyta a gyereket, az véletlenül hozzáért a fém csaptelephez, hogy vizet engedjen magának. A kisfiú aktiválta a hibás szivattyút, ez viszont 230 voltnyi áramot vezetett a vaskádba. A gyermeket hetekig kezelték a kórházban, ahol azonban életét vesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik